Veel gestelde vragen

Vragen? Iets niet helemaal duidelijk? Misschien staat uw vraag op onze FAQ pagina? Zo niet, twijfel dan niet en neem contact met ons op. Onduidelijkheden en verassingen achteraf heeft niemand wat aan bij het ontwikkelen van een nieuwe website.

Wat is inclusief en wat is exclusief bij het ontwikkelen van een website?

CW-Design heeft er voor gekozen om vooraf een prijs af te spreken Waarom? Omdat de wensen en behoeften van onze klanten nogal uiteen lopen. We willen niet dat u moet betalen voor iets wat u helemaal niet gebruikt.

 • Technische realisatie van de website op template basis
 • Theme- & designkosten voor maatwerk ontwerp (optioneel, op meerprijs)
 • Verzorgen van content, dit zijn teksten, afbeeldingen, video’s en andere ‘inhoud’ (optioneel, op meerprijs)
 • Website optimalisatie inzake vindbaarheid (optioneel, op meerprijs)

Kosten na oplevering

 • Wij hanteren in de basis geen licentiekosten. Na lancering heb je dus verder geen financiële verplichtingen m.u.v. een hostingpakket en specifieke functionaliteiten. Sommige specifieke functionaliteiten gaan gepaard met licentiekosten, wij stellen u hier altijd vooraf van op de hoogte.
 • Onderhoud kunt u zelf verzorgen of uitbesteden aan CW-Design.
  U hebt een hostingpakket en een domeinnaam nodig om uw website ‘online’ te krijgen en email te kunnen ontvangen en versturen met gebruik van uw domeinnaam. Hosting kunt u zelf verzorgen of u kunt een hostingpakket afnemen bij CW-Design.

Maken jullie op maat gemaakte websites of gebruiken jullie vooraf gemaakte sjablonen?

CW-Design werkt zowel op template basis als met maatwerk designs.

Afhankelijk van het budget kan gekozen worden voor de opzet die het beste bij de situatie van de klant past.

Op het moment dat wij een maatwerk design maken dan moeten we dit door berekenen voor het ontwikkelen van een maatwerk design op basis van de besproken wensen en randvoorwaarden.

Hoe lang duurt het ontwikkelingsproces?

De duur van het ontwikkelen hangt af van een aantal factoren zoals de omvang van de website, gestelde eisen van de klant en verdeling van de werkzaamheden inzake de content (teksten, afbeeldingen e.d.). In de basis omvat een website ontwerpproces vijf fasen.

 • strategie / onderzoek (circa 1 tot 2 weken),
 • ontwerp (circa 1 tot 2 weken),
 • site-ontwikkeling (circa 6 weken),
 • testfase en lancering en (circa 1 week)
 • evaluatie (n.t.b.).

De minimale doorlooptijd van het ontwikkelen van een website is 1 week. Belangrijk is wensen en behoeften dan duidelijk op papier staan en dat teksten, afbeeldingen en andere content al gereed is. Dan kan er direct gestart worden met het ontwikkelen en realiseren van de website. Bij grote projecten is de doorlooptijd gemiddeld 2 tot 3 maanden.

Word ik eigenaar van de website / programmeercode?

Ja zeker! Na oplevering bent u volledig eigenaar van de website en heeft u alle rechten in eigen handen.

Is de website geschikt voor verschillende schermformaten (responsive)?

Ja zeker! CW-Design ontwikkeld enkel responsive websites! Absoluut een vereiste in deze tijd. Bezoekers gebruiken niet alleen meer een desktop pc, maar ook een tablet of een mobiele telefoon om de website te bezoeken!

Welk platform en/of Content Management Systeem (CMS) wordt gebruikt en kan ik de inhoud gemakkelijk zelf bewerken?

Wij gebruiken het WordPress Content Management Systeem, kortweg CMS. WordPress is verreweg het meest gebruikte CMS. Zo’n 30% van alle websites op het internet is ontwikkeld met behulp van WordPress. Om content aan te passen heeft u geen kennis nodig van PHP, HTML of CSS.

Kan je de vorderingen aan de website tijdens het ontwikkelproces volgen?

Ja zeker! U heeft constant toegang tot de website die wordt ontwikkeld. Gedurende het ontwikkelproces houden we u op de hoogte omtrent de voortgang. Hierdoor kunt u direct bijsturen (indien nodig) en gaat er geen kostbare tijd verloren.

Kan ik bij mijn huidige hostingprovider blijven / Kunnen jullie de hosting verzorgen?

U bent vrij om te kiezen van welke hostingprovider u gebruik wilt maken. Wel worden er een aantal eisen gesteld voor het draaien van een WordPress website op een hostingpakket. Belangrijk is om dit vooraf dus even te checken als je bij je huiidge hostingprovider wilt blijven. Vandaag de dag zijn 95% van alle hostingproviders prima geschikt voor het gebruik van WordPress.

CW-Design kan ook de hosting voor u verzorgen. Heeft u de hosting momenteel ondergebracht bij een andere partij, maar wilt u alles graag onder één dak hebben? Geen probleem. Wij kunnen uw huidige hostingpakket (website & email) verhuizen, hiervoor brengen wij wel kosten in rekening (mogelijk vanaf € 35,- per website).

Hoe zit het met onderhoud aan de website nadat de site live is gegaan?

Een website heeft onderhoud nodig. Zonder onderhoud wordt uw website langzaam, foutgevoelig en onbetrouwbaar. Overbodige bestanden en gegevens kunnen je site vertragen en een negatieve invloed hebben op je resultaten / scores in de zoekmachine. Beveiligingsfouten stellen aanvallers in staat om met behulp van uw website fraude te plegen en bijvoorbeeld malware te verspreiden.

Een nadeel van een open source CMS zoals WordPress is dat het onderhoudsgevoelig is. Een eigen CMS of maatwerk website heeft in de meeste gevallen minder onderhoud nodig. Echter zijn de ontwikkelkosten van een maatwerk oplossing vele malen hoger en ben je beperkt tot het bedrijf die de website of het CMS heeft ontwikkeld.